31 mars 2019
14:00

KIF Örebro DFF

Referat: Stureby SK - KIF Örebro DFF

Ny dag och ny match - idag 11v11 mot KIF Örebro som hade gjort resan till Sthlm för att få bra träningsmatcher. För vår del handlade det om att följa upp gårdagens fina insats och vinst mot AIK Akademi med samma fokuspunkter. Sätta det kollektiva presspelet, hitta ett vägvinnande djupledsspel och inte minst ge varandra energi på banan.

Redan från avspark ser vi ett resolut och beslutsamt Sturpen som trycker tillbaka KIF Örebro rejält och skapar många klara målchanser. Vi ger motståndarna minimalt med tid och ser samtidigt väldigt trygga ut i eget bollinnehav. En väldigt högt stående motståndarbacklinje gör också att vi gång på gång kan komma in med fart bakom motståndarna och skapa rejäla chanser.1-0 kommer tidigt och vi har bud på ett antal till när vi helt plötsligt släpper in en kvittering första gången motståndarna är på vår planhalva. Lite slarvigt och dåligt beslutsfattande, men idag spelar det mindre roll då vi fortsätter att trycka på kollektivt trots baklängesmålen. Halvtidsresultatet skrivs till 6-2, siffror som i ärlighetens namn kunde varit ännu större.

Vi inleder andra halvlek med att direkt sno boll högt och sätta ytterligare ett mål, och med det går luften också ur motståndarna lite - inte heller konstigt med tanke på att de också hade en förmiddagsmatch i benen. Vi går av förklarliga skäl ner lite i tempo i perioder i andra halvlek, men presterar även där mycket väl överlag och kan notera ytterligare några riktigt fina mål och bra spel över hela banan.

Vi summerar därmed en helg då vi har tagit oss dit vi vill vara i spelet. Självklart finns det fortfarande förbättringspunkter - framförallt kopplat till en del individuellt beslutsfattande - men också att vi behöver ha en bätrre effektivitet framför motståndarmålet. Vi går hursomhelst rejält stärkta ur den här matchhelgen och kan inte annat än plussa för fantastiska tjejer som har tagit till sig veckans träning och instruktioner på bästa sätt, och omsatt den perfekt i matchsituationer. Nu ser vi fram emot ännu en rolig träningsvecka som inleds med fokus på försvarsspel (press/täckning) imorgon för att fortsätta med distriktslagsträning för 05-tjejern på tisdag och fart/kamp/anfallsspel på torsdag. Även nästa vecka blir det en späckad helg då vi har Sanktan-match på fredag (9v9), fanbärande på Friends lördag och träningsmatch i Norrköping mot Lindö FF (11v11) på söndag. För att toppa helgen får vi också återbesök av Alma från Storfors AIK (Piteå) som kommer att hänga och spela med oss.

Tack för all energi ni har givit oss den här veckan tjejer.